Op 17 juli 1888 werd onze gymnastiek vereniging  ” Willen Is Kunnen ”  opgericht.
In de eerste jaren was het een vereniging voor jongens van 18 jaar en ouder. Jongere jongens mochten alvast in de aspiranten groep maar waren nog geen officieel lid.
De eerste 25 jaar van haar bestaan was W.I.K een kleine vereniging. In 1913 was de groep turners zo gegroeid dat er 2 groepen kwamen, 1 groep ouderen en een groep voor jongens van de lagere school. Pas in 1916 werd officieel de leeftijd om lid te kunnen worden verlaagd van 18 naar 16 jaar.

In 1914 sloten we ons aan bij het Nederlands Gymnastiek Verbond , de voorloper van de KNGU.

In 1922, W.I.K. bestond toen al 35 jaar , werd er voor het eerst een meisjes groep gestart. Pas 17 jaar later in 1939 kwam er ook een vrouw in het bestuur, dat voor die tijd alleen uit mannen bestond.
Na de tweede wereldoorlog groeide W.I.K. gestaag verder en werd ook de leeftijd om lid te kunnen worden steeds verder verlaagd. Vandaag de dag kun je vanaf 2 jaar al lid worden en mee gymmen met de peutergroep!

W.I.K is met zijn tijd meegegaan , nadat lange tijd het aantal jongens terug liep , komen er nu weer bij door onze in 2013 opgestarte groep Freerunning. Een nieuwe uitdaging!
In 2014 is W.I.K een gymvereniging voor jong en oud.

Verschillende locaties

Vanaf de oprichting in 1888 tot 1922 werd er geoefend in het gymnastiek lokaal van de openbare lagere school aan de Wilhelminastraat , nu de huisnummers 5 t/m 5c.
Daarna werd er 20 jaar lang gegymd in de voormalige brandweer kazerne aan de Noordelijke achterweg nu nr 59a. Van 1942 tot 1970 was, wat nu het muzieklokaal van O.K.K. aan de dorpsstraat is, de plek waar wekelijks werd getraind. In 1970 verhuisden we naar het toen nieuwgebouwde sportcentrum “Burgemeester van Sas” aan de Kromomme (Toen ook nog met binnenzwembad voor het schoolzwemmen!), waar we ook tegenwoordig nog steeds gymmen. In 2009 werd er een berging aangebouwd voor W.I.K. zodat we onze zelf gekochte toestellen en materialen apart kunnen houden van de andere gymmaterialen.

Voor wie ge├»nteresseerd is in meer geschiedenis van W.I.K. , zie het boek “Wemeldinge, een dorp tussen kerk en kanaal” uit 2005 van G.J Lepoeter en J.C de Groene hoofdstuk 42.